dilluns, 7 de gener del 2008

una temporada acaba i altra comença

Aprofite que d'ací uns dies comença la nova temporada de la sala d'exposicions, per fer un petit resum de la temporada passada. L'any 2007 començà amb les 2 exposicions del TotArt, ja un clàssic des de 2000. Una col·lectiva i l'altra individual, al gener i febrer respectivament. Durant la col·lectiva poguerem gaudir de dos concerts de música independent.



Al més d'abril hi hagué altra exposició col·lectiva, 3 jòvens artistes, tot tres xiques, exposaren pintura i fotografia on varen reflectir allò que els inspirava el tema de la exposició: la línia.



En maig tinguerem la visita d'unes titelles molt especials, perquè veníen de llocs tan exòtics com la Índia, Indonesia, Japó ( també hi havia d'ací). Tothom va quedar meravellat d'aquestes màgiques criatures.



A la fi del més de maig i tot el més de juny s'exposaren 2 d'EPA (escola d'adults), que també són un clàssic a la sala d'exposicions. En aquestes exposicions, els alumnes presentaren els treballs que feren en els cursos que organitza l'escola, pintura, ceràmica, patchwork, restauració de mobles, etc.
A la 1ª quinzena de juliol i coincidint amb les festes del poble, sorganitzà una exposició sobre el circ.







La sala tancà a l'estiu i obrigué de nou les portes a finals de setembre amb una exposició de pintura, a continuació hi hagué una altra sobre socarrats i al més de novembre exposà una de les artistes seleccionades en el concurs ULTIMA. En aquest cas, l'artista tingué l'ajuda de dones de la EPA per realitzar el seu monumental treball, un tapís de bastant metros, on es podia llegir frases femenines o feministes, on les pròpies dones les havíen cosit.



I per acabar la temporada, al més de desembre i com es fa tots els anys, l'exposició forma part de les activitats dels premis de narrativa juvenil Enric Valor, que organitza edicions del Bullent amb l'ajuntament de Picanya. Enguany el tema de la exposició era la cal·ligrafia com a pont entre l'Orient i València, pintures d'un artista valencià i un xinés. A més a més, hi hagué dos presentacions de llibres, un sobre les rodalles d'Enric Valor, i l'altre un llibre juvenil que presentava l'editorial bullent . I per finalitzar, després de lliurar el premi, hi hagué un còctel a la sala, que com sempre va ser tot un éxit de públic.





I fins ací, aquest prou llarg resum de l'any passat, no he volgut posar cap nom dels artistes per si no els agradava la idea, però si algú vol, el posaré encantada en els comentaris.

Com podeu comprovar, les activitats i exposicions són de temàtica molt variada. Enguany la sala seguirà la mateixa línia per despertar l'nterés i la curiositat de qui entre en ella.

1 comentari:

Edu Borja ha dit...

Felicite la iniciativa de crear un blog de la sala. Pot popularitzar les seues activitats i suposar un lloc per a la reflexió, l'opinió i les impressions al voltant de tot allò exposat a la sala. Enhorabona a Empar Bessó per la seua perseverància per fer realitat la proposta i posar-hi tanta il.lusió i esforç en ella.
Açò pot suposar un aparador al món a través d'internet. Els meus millors desitjos de futur.